Spaardoelen 2020

Ook dit jaar kunt u met ons meesparen! In overleg met het kasteel hebben we voor het nieuwe seizoen twee spaardoelen geselecteerd.

Restauratie van de muur bij de toegangspoort van het kasteel. Spaardoel is € 5.000 euro.
De muur verkeert in een bijzonder slechte staat en verder uitstel van de restauratie is niet langer verantwoord. De volledige restauratie kost ca. € 20.000,-, een flink bedrag dat een flinke hap uit de middelen van het kasteel neemt. De directie van het kasteel heeft de Vrienden daarom gevraagd om een bijdrage hiervoor. Aangezien de veiligheid hier mede in het geding is, gaan wij graag op het verzoek van het kasteel in.

Restauratie van de fontein.  Spaardoel is € 2.500 euro.
In de reeks van diverse tuinornamenten die komend seizoen worden gerestaureerd sparen wij voor de fontein. Tijdens de tuintentoonstelling zullen de tuinornamenten worden gerestaureerd voor het oog van het publiek. U kunt zelf zien hoe de restaurateur haar kennis en kunde toepast om de ornamenten en beelden te herstellen. Mocht u vragen hebben, kunt u die stellen aan de restaurateur. Zij kan u vertellen welke technieken zij gebruikt en welke werkzaamheden zij op dat moment aan het uitvoeren is.